Opel rupe misterul

De Bogdan Mirică
Publicat Duminica, 04.03.2007
Opel va prezenta la Salonul Auto de la Geneva Gran Turismo Coupe, concept care anticipeaza viitoarea generatie a coupe-ului Calibra.

Dupa ce saptamana trecuta Opel tinea sub un mister total conceptul pe care il pregateste pentru Salonul Auto de la Geneva, cu doua zile inainte de marele eveniment, constructorul german a prezentat imagini oficiale cu Gran Turismo Coupe Concept.

Opel GTC este un coupe cu doua usi desenat de Bryan Nesbitt, director al centrului de design GM Europa, coupe care vorbeste despre tendintele de design spre care se indreapta constructorul german. Conceptul anticipeaza viitoarea generatie a coupe-ului Calibra, model lansat in 1989.

Noul concept este bazat pe platforma viitoarei generatii Vectra, platforma care va fi folosita si pentru crossover-ul Insignia. La exterior jantele de 20 de inch creeaza un look agresiv impreuna cu liniile inspirate de modelele Infiniti.

GTC este propulsat de un motor pe benzina, V6 turbo de 2.8 litri care ofera 300 de cai putere. Transmisia manuala in sase trepte transfera puterea la toate cele 4 roti. Performantele conceptului sunt si ele impresionante: 0-100 km/h in doar 6 secunde si o viteza maxima limitata electronic la 250km/h.

La interior Opel GTC ofera o multitudine de gadget-uri: parcare asistata, un hard disk pentru sistemul de navigatie si pentru cel audio si franare automata la parcare (se activeaza in functie de viteza vehiculului).

Comentarii (12)

  • opel
    nu se aseamana cu cea pe care o am eu, dar tot opel este (eu sunt vulpea si opelul este strugurele)
    0 0
  • Calibra
    Calibra, nu Kalibra.
    0 0
  • calitate
    cand or scoate-o in serie..sper sa nu foloseasca tot materiale luate din america de sud..sau din resturi...cum sunt astea de acu...si poate imbinarile dintre consola si toate gadgeturile nu mai au intre 3-4 centimetrii de spatiu..oricum arata f tare masina...daca o fac la o calitate ok..atunci e un concurent muuult mai ieftin decat audi A5
    0 0
  • Opel
    Dupa cite stiu eu , Opel este GM si deci firma americana ! Faptul ca se construieste in
    Germania , cu muncitori in majoritate polonezi si turci , nu spune nimic...........
    Si Volvo se fabrica in SUA iar asta nu o face masina americana , desi e f. populara acolo.
    Salut ,
    Alex
    0 0
  • rookie
    Opel - masina americana????
    Daca apartine grupului GM nu inseamna ca sunt americani! Opel este o masina germana sustinuta de GM. Dar e germana! Adam Opel, fondatorul companiei s-ar rasuci in mormant sa spuna cineva de opel ca e masina americana! :)
    Mercedes e masina americana pt ca a fuzionat cu Chrysler? Dacia e masina franceza pentru ca a fost cumparata de Renault?
    0 0
  • PikaChu
    Opel
    oare aceasta dezvaluire din parte lui Opel nu mascheaza lansarea noului Vectra???
    0 0
  • dragos xss
    calibra, kalibra ...
    mare mirare sa fie daca masina de serie o sa fie 70-80% din proiectul asta. Arata prea bine, e prea sofisticata ca tehnologie pt opel ... or sa mai taie multe chestii din ce vedeti in poza. ;)) (sunt posesor de opel, si stiu ce le poate pielea - nu prea multe :D )
    0 0
  • preturi
    pai ADI de unde stii cat face un A5 sau un opel GTC? k sa stii k le ia fata la audi?
    0 0
  • denied
    kalibra...sau 645?
    ma fratilor, nu stiu daca voi ati observat, dar forma asta e cam furata dupa bmw 645 ci....mai ales in spate.....liniile sunt redesenate, dar imaginea per ansamblu, mi-a sugerat 645 la 2 secunde dupa ce am vazut pozele.....voi ce ziceti? off concurentza asta...
    0 0
  • vladone
    supermasina
    oricine ce ar zice e tare masina asta si poate sa semene cu ce vreti voi dar e tare de tot.si apropo si eu am un opel si sunt foarte multumit.cine se plange nu stie ce zice.
    0 0
  • ce boi vis
    ma muppetilor...vi sa spus si inca nu ati observat? e Calibra nu Kalibra .... ce boi vis sau bou k unu a facut asta nu toti
    si in plus ce conteaza denied dak e furat sau nu k azi toate seamana intre ele si oricum arata super tare ;)
    0 0
  • marian
    sal
    depinde din ce unghi te uiti..daca te uiti din spate are linia calibrei
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru